Size doesn’t matter

Size doesn’t matter

ESBE_SDM_top-bild-2

ESBE är en marknadsledande tillverkare av komponenter till uppvärmningssystem. Huvudkontor, utveckling och tillverkning finns i småländska Reftele. Men de finns representerade i hela Europa med agenter eller egna dotterbolag som sköter försäljningen lokalt.

Deras nya pumpgrupp var en innovativ lösning med progressiv funktion. En enda version kunde därmed ersätta en hel serie. Fördelar som bättre lagerhållning och enklare dimensionering var uppenbara. Temat blev ett självklart och lite provokativt: ”Size doesn’t matter”

Lanseringssajt med filmpresentationer

För att på djupet förklara fördelarna med den nya produkten byggde vi en kampanjsajt med filminslag. Presentationen på sajten är indelad med separata filmversioner och argument efter målgrupp.

Rent tekniskt är det en kostnadseffektiv lösning där 3D-renderingar blandas med foton och animeras med en pålagd speaker på olika språk.

Se sajten på bignews.esbe.eu

Lanseringen föregicks av teaser-annonser i både print och offline fackmedia över Europa. Från och med lanseringsdagen hänvisade all annonsering vidare till lanseringssajten.

I en lanseringstidning samlades alla produktargument mot alla målgrupper i tryckt form. Tidningen användes både som utskick, lämna-efter vid säljbesök och på mässor.

Presentationsfilmerna som togs fram för grossister och installatörer kunde även användas som intro i PowerPoints vid seminarier och i surfplattor vid säljbesök.

3D-renderade produktbilder

I lanseringskampanjer för nya produkter stöter vi ofta på samma problem: – Produkterna är inte färdiga för fotografering när vi måste börja förbereda lanseringskampanjen.

Som smidig lösning på det problemet har vi jobbat med fotorealistisk 3D-teknik. Det är visserligen en investering att göra 3D-jobbet, men det finns ofta bra ritningsmaterial att utgå ifrån och man har sedan stor frihet att göra alternativa fotovinklar, modellvarianter, genomskärningar mm.